Reforma de la façana de la Seu Central de Vall Banc

Av. Carlemany, 119. C/Unió, 3. C/Sant Antoni, 4. Escaldes-Engordany
Localització: Av. Carlemany, 119. C/Unió, 3. C/Sant Antoni, 4. Escaldes-Engordany
Client: Vall Banc
Estat: finalitzat
Equip:

Ginjaume Arquitectura i Paisatge en col·laboració amb Llamazares i Pomés

Fotografia: Pol Viladoms

El concurs privat que es realitzà per a la renovació de la seu central de Vall Banc és un projecte ambiciós per definir la nova imatge d’un banc d’última generació. En el projecte s’ha treballat per definir una imatge pròpia i recognoscible del nou banc per tal que el disseny dels nous espais sigui clar, transparent i lluminós. Per altra banda, s’ha estudiat una nova organització més funcional que optimitzi les relacions entre els diferents edificis que conformen la seu central de l’entitat i doni més comoditat al client.

Tenint en compte la posició estratègica de l’edifici a l’Avinguda Carlemany, en la primera fase del projecte, es busca donar visibilitat a la façana amb una imatge pròpia. Un volum nítid de fusta se sobreposa a la façana existent de manera que s’alinea amb el carrer i s’absorbeix l’ondulació que caracteritzava l’edifici original. La proximitat i modernitat, però també la tradició, queden paleses en l’ús de materials càlids, renovables i tecnològics com la fusta laminada.

L’accés des de l’Avinguda Carlemany passa a ser la nova entrada a la seu del banc i es mostra al carrer com un gran espai transparent. Una vegada a l’interior els elements principals que donen caràcter a tot l’espai són un continu de lames de fusta com a record de la materialitat de la façana, i una làmpada il·luminada de vidres extrudits a doble alçada que acompanyarà al client fins al nucli vertical que comunica tot l’edifici. Aquest recorregut es fa a través d’unes zones d’estar obertes on el client podrà ser atès amb la màxima comoditat. La nova oficina d’atenció al públic de Carrer Unió es tracta d’un únic espai de tons molt clars, amb llum càlida i detalls en fusta.