Concurs Museu Nacional de l’Automòbil d’Andorra

Encamp
Localització: Encamp
Programa: Museu Nacional de l'Automòbil
Client: Govern d'Andorra
Superfície: 9571m²
Estat: Concurs Guanyat
Equip:

Ginjaume Arquitecturai Paisatge, Arteks Arquitectura

Fotografia: Vlad Vernica (Visualització Arquitectònica)

L’emplaçament on es construirà el nou Museu de l’Automòbil d’Andorra té un entorn complex; entre la modernitat de l’edifici vidriat del Comú d’Encamp i un dels principals exponents de l’arquitectura del granit del país, l’Hotel Rosaleda.

Donant continuÏtat a aquesta tradició, proposem reinterpretar l’arquitectura vernacular amb les tècniques més actuals construint una plaça i el nou edifici de granit. La façana es tracta com una pell unitària, amb lames de granit tallades amb control numèric, mostrant la seva textura i rugositat però deixant entreveure les finestres en apropar-nos. L’edifici és una peça tallada com un gran bloc de granit amb les arestes arrodonides, una peça sense escala per no competir amb l’Hotel Rosaleda.

De nit, l’edifici es converteix en un gran bloc que filtra la llum de les finestres entre les lames. El pati i les diferents plataformes de la plaça que durant el dia permeten l’entrada de llum natural al museu, s’esglaonen en escletxes de llum que il·luminen la plaça.

L’interior del museu en canvi contrasta amb l’exterior per la seva calidesa com passava amb els cotxes clàssics, es treballa amb metalls, teixits i fusta.